Ana Sayfa
  Ala┼čehir
  Vizyon
  Misyon
  Kalite Politikas─▒
  Bu─čday Unu
  Un ├ťretimi
  Dosyalar
  Iletisim

Un ├ťretimi

Fabrikam─▒z y─▒lda 50.000 ton bu─čday k─▒rma kapasitesine sahiptir. T├╝rkiye'nin ├že┼čitli b├Âlgelerinde bulunan tedarik├žilerimiz taraf─▒ndan ├Âzenle se├žilen bu─čdaylar Ala┼čehir’deki fabrikam─▒za g├Ânderilir.

1.  ├ťretim Kontrol Laboratuar─▒:

Her parti bu─čdaydan ├Âncelikle sondalar yard─▒m─▒ ile ├Ârnekler al─▒n─▒p bu─čday kalitesini ve ├Âzelliklerini belirlemek amac─▒yla Akg├╝ller ├ťretim Kontrol Laboratuar─▒'nda hektolitre, rutubet, gluten, gluten indeksi, d├╝┼čme say─▒s─▒ analiz,sedimantasyon ve gecikmeli sedimantasyon ve kontrolleri yap─▒l─▒r

Akg├╝ller al─▒m kriterleri i├žerisinde bulunan bu─čdaylar 10.000 ton kapal─▒ silo ve depolarda, kullan─▒m ama├žlar─▒na ve ├Âzelliklerine g├Âre s─▒n─▒fland─▒r─▒l─▒r. De─či┼čik kalite ve ├Âzellikteki bu─čdaylar elde edilmek istenen unun cinsine g├Âre, ├╝retim ve y├Ânetim taraf─▒ndan belirlenen y├╝zdelerle i┼čletme ambar─▒nda pa├žallan─▒r.

2. Bu─čdaylar─▒n Temizlenmesi:

Bu─čday pa├žal─▒ belirli bir s├╝re ve miktarda kantardan ge├žerek separat├Âre (ay─▒r─▒c─▒) gelir. Burada kaba pislikler, yabanc─▒ maddeler ve k─▒r─▒k bu─čdaylar ayr─▒l─▒r daha sonra da ta┼č ayr─▒m─▒ makinesinde ta┼člar ayr─▒l─▒r. Bu yabanc─▒ maddeler ve onlar─▒n bile┼čimleri, bu─čday─▒n bile┼čiminden farkl─▒ oldu─ču i├žin unun rengini, bile┼čimini ve ├╝r├╝n kalitesini bozacak maddelerin ortamdan uzakla┼čt─▒r─▒lmas─▒ zorunludur. ─░yi un kalitesi i├žin ├Âncelikle iyi bir temizleme gereklidir.

3. Bu─čdaylar─▒n Tavlanmas─▒, K─▒r─▒lmas─▒ ve ├ľ─č├╝t├╝lmesi:

Ba┼čar─▒l─▒ bir ├Â─č├╝tme i├žin bu─čday tanesinin fiziksel yap─▒s─▒, nem miktar─▒ istenilen d├╝zeye ├ž─▒kar─▒larak, elveri┼čli duruma gelir. Tavlama i┼člemi ile kabu─ča yumu┼čakl─▒k ve elastikiyet verilir. Dinlendirilen temizlenmi┼č bu─čday pa├žal─▒, vals denilen so─čutulmu┼č ├želik silindirler yard─▒m─▒yla k─▒r─▒l─▒r. ├ľ─č├╝t├╝lme i┼člemi, valsler aras─▒ndaki h─▒z fark─▒ ve valsler ├╝zerindeki "di┼čler" yard─▒m─▒yla ger├žekle┼čtirilir.

4. Elekler ve Sas├Ârler Yard─▒m─▒yla Olu┼čan Unun Al─▒nmas─▒:

Valslerde k─▒r─▒lan bu─čday pn├Âmatik sistem yard─▒m─▒yla de─či┼čik g├Âzenekteki eleklere ula┼č─▒r. Bu safhada al─▒nan unlardan ayr─▒lanlar eleklerde b├╝y├╝kl├╝klerine g├Âre;irmik sas├Ârlerinde ise yo─čunluklar─▒na g├Âre; tasnif edilerek tekrar ├Â─č├╝t├╝l├╝r. Bu i┼člem kepek, undan ayr─▒l─▒ncaya kadar devam eder.

5. Çuvallama ve Paketleme:

├ťretilen un de─či┼čik un silolar─▒nda toplan─▒r. Homojenli─čini sa─člamak amac─▒yla tekrar bir pa├žal i┼člemine tabii tutulur. ├ťretimimiz, el de─čmeden ve her a┼čamas─▒ kontrol alt─▒nda tutularak ger├žekle┼čtirilir. Fabrikam─▒zda anl─▒k veya belli periyotlardaki ├žal─▒┼čma durumlar─▒nda, ├╝r├╝nlerin verimlerini izleyebilece─čimiz rand─▒man kantar─▒ kuruludur.

Proseslerde yap─▒lan kontrol testlerinden ayr─▒ olarak, son ├╝r├╝n├╝m├╝z olan unda, laboratuarda farinograph, extensograph, k├╝l miktar─▒, sedimantasyon de─čerleri i├žin yap─▒lan analizlere paralel f─▒r─▒nda uygulanan ekmek ve yufka ├žal─▒┼čmalar─▒ ger├žekle┼čtirilir. Hassasiyetle takip edilen ├╝retim, laboratuar ve f─▒r─▒n ├žal─▒┼čmalar─▒n─▒n ard─▒ndan ├╝retilen un, Akg├╝ller ├╝r├╝n limitleri i├žerisinde ise t├╝keticilerimize sunulur.